Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Vols canviar la mida? A A ASISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE:
Et trobes a:  Portada INFORMACIÓ SOBRE FA...
 

10.04.17

[Tornar]

INFORMACIÓ SOBRE FALSES ENQUESTES ALS CENTRES D'ATENCIÓ PRIMÀRIA

Ens han fet arribar informació relacionada amb una estafa que es produeix davant les portes d’alguns Centres d’Atenció Primària del territori. Aquesta estafa consisteix en què hi ha  persones als accessos dels centres sanitaris que passen una enquesta que diuen que es de salut generalment a persones grans per recopilar les seves dades personals  i posteriorment les persones enquestades poden rebre una trucada o visita d’alguna persona que diu ser de l'ICS.
A continuació us detallem el modus operandi que ens han fet arribar des de la comarca que han detectat aquest fet:

1- Busquen un perfil de gent majors de 55 anys aprox...

2- Els diuen que estan fent una enquesta de salut (El departament de salut no realitza aquesta modalitat per fer enquestes ni recopilar dades).

3- Els demanen dades personals i els fan preguntes sobre la seva salut, malalties..etc per una enquesta

4-Els fan signar un paper, conforme els han fet l'enquesta (amb la seva signatura estan signant l’autorització de les seves dades personals).

5-Els demanen el telèfon per " si els truquen per comprovar la validesa de l'enquesta (en aquesta trucada aprofitem per intentar vendre algun producte).

Us preguem que feu la difusió al col·lectiu de gent gran i per si  aquests detecten algun cas de característiques similars als que hem exposat anteriorment ho posin en coneixement pel seguiment corresponent i en cas que el centre detecti in situ aquest modus operandi truquin al telèfon d’emergències 112.