Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Vols canviar la mida? A A ASISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE:
Et trobes a:  Portada > Notícies CELEBRACIÓ FESTIVIT...
 

06.11.17

[Tornar]

CELEBRACIÓ FESTIVITAT DE TOTS SANTS ASSOCIACIÓ DE JUBILATS I PENSIONISTES DE BLANCAFORT

El dimecres 1 de novembre vam tenir l'ocació d'assistir al berenar/sopar en celebració de la festivitat de Tots Sants, organitzat per l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Blancafort, acte obert a tothom donat el seu caràcter popular.
L'objecte pretès es consolida any rere any congregant a un nombre important d'assistents, amb la finalitat de reunir el major nombre d'associats almenys en una trobada que permet mantenir els seus vincles plens de records i sentiments.
L'origen de la festa tradicional de Tots Sants prové d'un període de temps anterior al procés de cristianització que va experimentar la península durant els primers segles de l'era actual. Tots Sants deriva, en concret, d'una festa cèltica que es feia per venerar els morts.
Són propis d'aquest dia tres menjars especials: castanyes torrades, moniatos i un tipus de pastissets fets de variades maneres, segons els indrets, que reben el nom de panellets.
El berenar/sopar va començar a les 7 de la tarda condicionant-se tot en una de les sales del Casal, i desenvolupant-se dins d'un ambient humà i de germanor que caracteritza a la nostra gent.
Des d'aquí el nostre reconeixement i felicitació a la Junta que ho ha fet possible, i agraïment per la seva dedicació i treball utilitzats en la seva organització, elaboració i posada a punt.
rc