Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Vols canviar la mida? A A ASISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL:

AMB EL SUPORT DE:
Et trobes a:  Portada > Notícies INICI DEL CURS ESCOL...
 

13.09.18

[Tornar]

INICI DEL CURS ESCOLAR A L’ESCOLA DE BLANCAFORT

Aquest passat dimecres, 12 de setembre, l’escola de Blancafort vivia l’inici del curs escolar 2018/19. Enguany la plantilla de professors ha variat respecte a l’any passat: Núria Josa directora, més una mestra part time (50%) de la qual fins al moment desconeixem el nom, tutores dels alumnes d’Educació Infantil, i Imma Bové tutora dels alumnes de Primària. S’han incorporat cinc nous nens/es a educació infantil tres anys, cosa que fa que el total d’alumnes per a aquest curs sigui de 24. Recordar que l’escola forma part de la ZER Poblet, conjuntament amb les escoles de Vilaverd i Vimbodí i Poblet i, com a membre de la ZER, l’escola disposa de l’aportació dels  següents especialistes: Enri Moix, especialista d’anglès, Isabel Guasch, especialista d’educació artística i musical, Natàlia Cabeza, especialista d’educació física, Alba Sabidó, especialista d’Educació Especial,  i Mercè Palau, mestra de religió.
Quant a la planificació del curs 2018/19 destacar que, en el transcurs del mateix , tots els alumnes de la ZER Poblet participaran, com cada curs, d’un projecte interdisciplinar compartit, enguany l’esmentat projecte porta per nom L’AIGUA. Els alumnes realitzaran nombrosos projectes i activitats de manera interdisciplinar al voltant d’aquest fascinant país, així com alguna sortida entorn a aquest mateix projecte.
Tanmateix segueix vigent a la ZER Poblet i a l’escola de Blancafort per extensió, l’aposta per la lectura i l’escriptura. En el transcurs del curs es realitzen una gran munió d’activitats per tal de reforçar degudament aquest aprenentatge cabdal: trenta minuts de lectura diària, padrins de lectura, participació motivadora en diferents certàmens: lectura en veu alta, gust per la lectura, concurs literari de l’Escarritx, Jocs Florals... I, en aquesta mateixa vessant, i per tal de reforçar totes aquestes activitats, els alumnes de la ZER llegeixen un llibre de manera comuna per tal de disposar de la sempre gratificant visita de l’autor/a, posteriorment, en un matí curull d’activitats al voltant de l’autor/a i del món del llibre i de la lectura en general.
La ZER i l’escola aposten també, des dels seus orígens, per participar i implicar la comunitat educativa en les diferents celebracions populars: castanyada, Nadal, carnaval, Sant Jordi... Enguany, com a segon consecutiu,   la tradicional celebració de la festa de la castanyada es farà de manera conjunta per part d’alumnes i professors de les tres escoles mitjançant una sortida conjunta a Vilanova de Prades del dia 31 d’octubre.

Des de l’AMPA i el Claustre de professors esperem que sigui un curs prou engrescador per a tots els alumnes i famílies...